Чудите ли се какво прави кожата ви докато спите?

 

Между 11 часа вечерта и 4 часа сутринта настъпва пикът в обновяването на кожните клетки, а подхранващите съставки от козметиката се абсорбират най-пълноценно. За успешното протичане на този процес обаче са ѝ нужни влага, хранителни вещества, витамини, аминокиселини и други активни вещества. Всичко това обаче епидермисът не може да си достави сам, затова има нужда от подхранване.

 

Нощните кремове са незаменим съюзник на красотата, тъй като, докато спите и тялото ви си почива от борбата със замърсяването на околната среда, кожата има възможност да абсорбира благотворните съставки по-пълноценно.

 

Най-лесният начин да хидратирате кожата на ръцете и краката си, например,  е да използвате силен овлажнител и да го оставите да попие добре в кожата. Правете това всяка вечер и ще се събуждате с кадифени стъпала и гладки ръце.

 

Кожата ви неизменно реагира на стреса от ежедневието, така че я поглезете добре вечер. 
Дайте на цялото си тяло релакс и отмора, вземете ароматна вана преди лягане. Това ще отпусне мускулите ви и ще ви подготви за сън. Етеричното масло от лавандула е много подходяща добавка към ваната със способността си да премахва напрежението и да възстановява кожата след напрегнатия ден.

Използвайте скраб за тяло, който ще почисти кожата и ще премахне мъртвите клетки, а след това намажете цялото си тялото с любимия крем или лосион. 

 

Нощните кремове са по-мазни, защото са по-богати на овлажняващи и подхранващи съставки. Кожата ги абсорбира по-бавно, но резултатът на сутринта си струва.

  •  Ако имате комбинирана или мазна кожа, избирайте нощна грижа, в състава на която влизат антиоксиданти, като витамини А, Е и С. По време на нощния сън те ще стимулират производството на колаген и еластин. Така през нощта структурата на кожата ще бъде възстановена.

Leave a comment

EN / BG