Ако искате кожата ви да бъде здрава и еластична, да има хубав приятен тен и по-малко проблеми като петънца и пъпки, ексфолирайте я редовно. Когато отстранявате горния слой мъртви клетки от епидермиса, почиствате кожата си, предотвратявате запушването на порите и й позволявате да диша.

Ексфолирането подобрява кръвообращението и спомага изграждането на нови кожни клетки. Ето защо тази процедура е първата стъпка към здрава и красива кожа. Ексфолирането представлява почистване на кожата, при което се използват специални продукти с абразивно действие, които се разтъркват по кожата.

Ексфолиантите са продуктите, които използваме, за да почистим кожата на лицето и тялото от горния слой мъртви клетки. Освен терапевтичния ефект за кожата, тези продукти и процедури като цяло ни освежават и ни карат да се чувстваме заредени с енергия.

Кожата изглежда млада, свежа, лъчиста – полезните съставки на козметичните продукти проникват по-ефективно в нея, мазнините намаляват – особено ако ексфолиантът съдържа алфа- или бета-хидрокси киселини.

Кожата естествено регенерира клетките веднъж месечно. Въпреки това с течение на времето този процес се забавя, което позволява на мъртвите клетки да останат на повърхността и да блокират растежа на нови. Ексфолирането веднъж или два пъти седмично обикновено е достатъчно, за да постигнете копринен ефект. Добре е да знаете, че жените с мазна кожа трябва да ексфолират кожата си по-често от дамите със суха.

Нашият съвет е винаги да избирате натурални екфолиращи продукти. Само така ще сте сигурни, че кожата ви е естествено почистена и подхранена. Не забравяйте добре да хидратирате кожата след ексофиращите процедури.

Вижте нашите предложения: Успокояващ ексфолиант за тяло с лавандулово масло и Хидратиращ ексфолиант за тяло с Българско розово масло

Пожелаваме ви весело ексфолиране!

Leave a comment

EN / BG