fbpx
My Cart
0.00лв.
За нас
За нас

Дамасцена

е частна семейна фирма намираща се в сърцето на розовата долина между “града на Българска роза” – Казанлък и града известен със своите минерални извори и балнеолечение – Павел баня. Дестилерията е построена в китното малко селце Скобелево, разположено в подножието на Стара планина, където обширните розови градини край селото са се слели в едно с величествената снага на Балкана.

Фирма “ДАМАСЦЕНА” произвежда и продава известното по цял свят и с най-добро качество Българско розово масло, добито от листенцата на Rosa damascena. Заедно с това в дестилерията на фирмата се произвежда висококачествени розова вода, лавандулово масло, лавандулова вода, други етерични масла и хидрозоли.
Ние се гордеем с това, че сами произвеждаме и продаваме нашите продукти по цял свят. Това означава, че независимо дали ще се свържете с нас чрез интернет или ще дойдете на място и ще направите своето пътешествие до Розовата долина, вие ще имате възможността да закупите от нас изцяло качествени и 100% натурални продукти.

“ДАМАСЦЕНА” е добре позиционирана в отглеждането на Rosa damascena и производството на Българско розово масло. Фирмата произвежда висококачествено розово масло. За да дадем гаранции за качество на нашите купувачи и партньори, ние работим в тясно сътрудничество с лабораториите за аналитичен контрол на етерични масла, които окачествяват и сертифицират нашите продукти. По този начин ние се ползваме с доверието на клиентите ни по цял свят.

История

“ДАМАСЦЕНА” е първата частна дестилерия в България. Създадена е през 1991 година като малка семейна фирма, занимаваща се с производство на розово масло, чиито производствен капацитет нанастваше от година на година. След време създадохме собствена розова градина с насаждения от Rosa damascena, която всяка година разширяваме и обновяме. Това доведе до създаване на множество работни места в региона и осигури работа на повече от 100 постоянни и временни работници.

С течение на годините и на база натрупан опит в нас се зароди идеята да покажем на хората и на младите поколения това традиционно за страната ни производтво и изградихме собсвен етнографски комплекс. В него уникално се преплитат духа на старата традиция с красотата и ентусиазма на днешния и утрешния ден! Тук с желание и любов посрещаме всеки наш посетител, вдъхновен от историята и традицията!

Нашата мисия

Да възобновим традиционното за страната ни производство маслодайна роза и преработването и до Българско розово масло. Да създадем и запазим работните места на множество безработни в този регион. Да популяризираме историята и традициите на розопроизводство като посрещаме много туристи и гости, желаещи да се докоснат до българската традиция.

Close
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping

Абонирайте се за нашия бюлетин