My Cart
0.00лв.
Етнографски комплекс

Как възникна идеята да изградим етнографски комплекс ?

Много хора, посетили розоварната, искаха да наблюдават производството на розово масло, което е нещо уникално за страната и да научат различни факти, характерни за Rosa Damascena и за произвежданото от нея масло. Ние пък имахме нужната информация и решихме да я споделим, тъй като повечето източници са само за професионалисти.

Затова изградихме старинна дестилерия, наречена “гюлапана” която е направена така, както са се правели инсталациите за получаване на розово масло в Розовата долина още преди повече от 340 год. Посетителите на комплекса ще могат да наблюдават демонстрация на процеса на розоварене през целия сезон и ще усетят духа на старата традиция.

В близост до старата дестилерия, гостите на комплекса могат да разгледат и съвременната работеща дестилерия и да наблюдават процеса на розоварене повреме на неговия сезон. Новата инсталация работи също на принципа на водно-парната дестилация, но е изградена от големи съоръжения с по-голяма вместимост и са автоматизирани процеците на работа.
Тук, заедно с производството на розово масло се произвежда и розова вода, което се прави в края на кампанията, когато намалява количеството на розовия цвят.

Когато завършите вашата обиколка и се насладите на благоуханието на розите в градина на комплекса бихте могли да опитате традиционната гюлова ракия и похапнете в ресторанта, от който се открива невероятна гледка към Балкана и Средна гора.

Тук можем да организираме вашата сватба или друг семеен празник, служебни тържества или семинари.

В нашия магазин ще намерите етерични масла и различни видове продукти подходящи за вашата ароматерапия.

РАБОТНО ВРЕМЕ:
Kонтакти: тел.: 0886 777 681; e-mail: tourism@damascena.net

Летен сезон (от април до септември) – от 9:00 до 19:30

Зимен сезон (от октомври до март) – от 9:00 до 17:00

Уговорени мероприятия по заявка се изпълняват и след 19:30

Close
Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping