Скъпи приятели и почитатели на Етнографски комплекс „Дамасцена“ с.Скобелево, общ. Павел баня, за поредна година ще ви изненадаме с празнична програма „Дни на Розата в Дамасцена 2021“, която ще завладее сетивата ви и ще ви докосне до традициите на Розовата долина!
Станете част от живата магия и традициите в розобера, розоваренето, надиграването с народни танци, кукерските игри и много други изненади, които сме приготвили специално за вас! Подарете си един уикенд с безброй незабравими преживявания и уникален аромат на маслодайни рози!
На 5 и 6 Юни Етнографски Комплекс Дамасцена ще ви завладее с богата празнична програма. През топлите юнски дни ще се насладите на фолклорен фестивал с български народни танци, кукерски игри, работилница за деца и разбира се традиционен розобер в градините на Дамасцена.

Билети за Дни на розата в „Дамасцена“ 2021 могат да бъдат закупени на входа на Комплекс „Дамасцена“ или онлайн, като закупения билет важи за един от дните. Ученици, студенти и пенсионери ползват отстъпка в цените, а за деца до 7г. и хора с увреждания е безплатно.
Освен Празника в Дамасцена със закупения билет имате право да се наслдите на всички развлечения, които предлага Етнографският комплекс.

При нас ще можете да разгледате етнографска сбирка и старинна инсталация за производство на розово масло. Ще посетите и съвременна дестилерия с уникална архитектура и ръчно изрисувани стенописи. Освен със света на розата, ще се запознаете и с другата гордост на Розовода долина, а именно тракийската история, която съхраняваме. В Дамасцена ще видите единствен по рода си Тракийски културен център с фрагменти от тракийски светилища и могили.

За вашата почивка и релакс можете да се насладите на прохладните градини с над 150 вида рози. Експозиция на бронзови статуи, обособен детски кът, ресторант, амфитеатър и най-новият атракцион на комплекса – Биопарк за диви животни.

Програма

05.06.2021г. /Събота/
10:00 – 15:00 Работилница за деца „Нарисувай своята роза“
11:00 – 12:30 Открит урок „Етерични масла – чудните качества на Розовото масло и неговото приложение“
11:00 – 13:00 Магията на музиката с Акустичното Дуо „Angel Strings“
13:30 – 16:00 Концерт на група „Мистик“


06.06.2020г. / Неделя/
10:00 – 11:00 Ритуал „Розобер“ в розовите градини на Дамасцена с народна жива музика от музикантите на Ансамбъл „Искра“
11:00 – 15:00 Работилница за деца „Нарисувай своята роза“
12:30 – 15:00 Фолклорен фестивал с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Искра“, фолклорна танцова формация „Настроение“ и фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“.
15:30 Живата традиция – Кукерски игри за здраве и благоденствие.

Цени и закупуване на билети вижте НАТИСНИ ТУК И КУПИ БИЛЕТ

EN / BG
Разгледайте нашите събития 👉НАТИСНИ ТУК И ВИЖ СЪБИТИЯТА
+


ВСИЧКИ СЪБИТИЯ В ДАМАСЦЕНА