ЖИВОТНИТЕ В БИОПАРК „ДАМАСЦЕНА“

Посетителите на Етнографски комплекс“ Дамасцена“ имат уникалната възможност да се потопят в спокойствието на Долината и да се насладят на Биопарк „Дамасцена“ с богато разнообразие от диви животни. Отворен за посетители от 2020 г., биопаркът  разполага с различни видове диви животни. Атракционът се намира в непосредствена близост до комплекс“Дамасцена“. Можете да стигнете както пеша, така и с автомобил. За целта са изградени път с указателни табели и места за паркиране.

Посетителите на биопарка могат удобно и необезпокоявано да наблюдават животните, които свободно се движат в естествената си среда. За тази цел са изградени две беседки, от чиито тераси гостите могат да се насладят на впечатляващи гледки. Над 150 елени лопатари, сърни, муфлони, диви кози, глигани, красиви коне, понита, пауни и токачки обитават обширни паркови площи от над 300 дка.

Единствено в комплекс „Дамасцена“ ще видите езеро с риба Веслонос, както и свободно движещи се и много дружелюбни бели и черни лебеди, които с радост ще ви позволят да ги снимате.

РОЗОВИТЕ МАСИВИ НА ДАМАСЦЕНА

Освен представителите на животинския свят, в биопарка всеки посетител има възможността да се разходи сред розовите масиви на комплекса.

По време на разходката, пред вас ще се открият невероятни панорамни гледки, а ако планирате посещението си в периода от средата на май до средата на юни, ще имате възможността да усетите незабравимия аромат на разцъфналите маслодайни рози.

Освен красивите маслодайни рози, в парковите зони на комплекса ще се насладите и на над 150 различни вида декоративни рози.

ВОДОПАДЪТ „СВЕТИ ГЕОРГИ“ В ДАМАСЦЕНА

Посетителите на Етнографски комплекс „Дамасцена“ ще се насладят на невероятния водопад“ Свети Георги“, намиращ се в източната част до Розоварната. Под звуците на чанове и падаща вода, водопадът ще остави във вас невероятно чувство на спокойствие и хармония. Всеки турист може да премине през тунела, който се получава под водопада, за да се наслади на мелодията от падащата вода.

EN / BG